Izlozba matematika i prirodaУ периоду од 11. до 21.05.2021. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац,  сви заинтересовани имали су прилику да посете две изложбе у оквиру обележавања манифестације Мај месец математике.

 

Тема овогодишње манифестације носи назив Формула уметности, сходно томе,  "Математика и природа" је поставка која је приказивала у коликој је мери математика заступљена у свету који нас окружује. Сунчане дане у овом периоду су ученици ОШ "Светозар Марковић", ОШ "Васа Пелагић", ОШ "Вук Караџић", као и наши другари из приватног вртића "Вил" и Школе страних језика "СМАРТ" искористили да кроз организовану шетњу посете ову јако интересантну изложбу. 

izlozba zene u matematici

 

12. мај 2021. године - Међународни дан жена у математици, био је повод да поставку „Жене у математици“ представимо свим посетиоцима у холу ЦСУ Лесковац. Ову изложбу чине фотографски портрети и интервјуи 14 математичарки из различитих земаља Европе, који осветљавају њихов животни и професионални пут и порука да не постоји универзални рецепт за постизање успеха, али и да се математика и свакодневни живот неминовно преплићу.

 
 
 
Након посета изложби "Математика и природа" и "Жене у математици" деца су са сарадницима клуба имала прилику да посете Научни клуб Лесковац и упознају се са његовим активностима, као и да прођу кроз Парк науке и испробају нове научне експонате који увек изазивају велико одушевљење посетилаца. izlozba naucni park
 
Као и обично један од најзанимљивијих "научних експоната" у Научном клубу, који увек привлачи пажњу су наше бубе које су увек расположене да заголицају знатижељне ручице наших најмлађих будућих научника. У наставку можете видети делић атмосфере, а ми се захваљујемо свим учесницима који прате и учествују у активностима Научног клуба и М3.