seminar pozoriste za najmladjeЗбог великог интересовања и исказаних потреба васпитача Предшколске установе „Вукица Митровић“ Лесковац, у суботу, 22. маја 2021. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању Лесковац одржан је семинар "Позориште за најмлађе“ финансиран од стране локалне самоуправе.

Овај програм се у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручног сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину налази под каталошким бројем 683 и носи 8 бодаова. На овом семинару је било присутно 30 васпитача у предшколским установама.
 
Аутори и реализатори семинара: Снежана Давидовић, васпитач, Предшколска установа „Наше дете„ Шабац; Гордана Стефановић, дипломирани васпитач, Предшколска установа „Наше дете„ Шабац.
 
 
Специфични циљеви семинара су:
1. Упознавање са значајем коришћења дидактике за игру и учење у свакодневном раду са децом у свим васпитно-образовним областима;
2. Упознавање основних правила приликом израде (ручно прављених) дидактичких средстава за децу у вртићу:
      - избегавање произвољних дидактичких средстава (боље ништа него било шта);
      - растерећеност дидактичких средстава од непожељних детаља који нису битни за доживљај и сазнање;
      - складност облика, боја, композиције; - применљивост и прегледност - лако руковање (склапање и расклапање);
3. Упознавање са корацима израде дидактике за игру и учење као и осмишљавање активности за употребу истих у свакодневном раду.