Погодака: 2860

У уторак 27. марта је у Центру за стручно усавршавање у образовању представљено Такмичење за најбољу технолошку иновацију. 

Такмичење за најбољу технолошку иновацију у Србији, као државни пројекат, непрекидно се одржава почев од 2005. године и на прагу смо почетка четрнаестог по реду.

Такмичење се одвија у заједничкој организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја, односно Министарства науке и технологије, које реализује Организациони тим са Факултета техничких наука у Новом Саду и Технолошко-металуршког факултета у Београду. Партнери у организацији су РТС и РТРС, као и Привредна комора Србије и Привредна комора Републике Српске.

Иновације са којима се може конкурисати могу бити од једноставних производа које већ вековима правимо на овим просторима, а који су квалитетно и на савремен начин понуђени тржишту, па до високих технологија, при чему су све области техничко-технолошког, организационог или услужног стваралаштва равноправно заступљене. Ове године, поред категорије "Реализоване иновације", која се односи на све потенцијалне учеснике, постоји и посебна категорија "Студентске и средњошколске иновације".

Све ближе информације о Такмичењу, као и видео записи о до сада одржаним финалима, могу се пронаћи на сајту www.inovacija.org.