И ове године Научни клуб Центра за стручно усавршавање обележио је 10. јул, Дана науке, који се везује за рођендан нашег славног научника Николу Теслу.

Посетиоци су имали прилике да виде различите садржаје који су им омогућили да се науци приближе на забаван и занимљив начин. Уз нова сазнања о томе како користити 3д штампач и програмирати лего робота сви заинтересовани грађани могли су да се упознају и са врстама и својствима гљива, лековитим биљем, техником линорез, историјом костима неких народа и временских периода, али и да уживо виде модел људског скелета, торзоа, ока, срца, бубрега, пресека коже.

Ове године подршку у организацији интерактивних поставки и радионица Научном клубу дале су институције, удружења и појединци: Техничка школа „Раде Металац“, Технолошки факултет Лесковац, ПУ „Вукица Митровић“, Миколошко друштво Југ, организација Научи ме из Ниша, Уметнички атеље Папир, Малац генијалац Лесковац, Центар за промоцију науке, наставници и ученици школа нашег града, као и аутори пројеката из области промоције и популаризације науке за 2018. годину.