У уторак и среду 14. и 15. новембра је у Центру за стручно усавршавање у образовању одржан "Панађур науке" у сарадњи са Предшколском установом "Вукица Митровић" из Лесковца.

Деца из предшколских група ове установе имала су прилику да у ова два дана изађу из своје установе и да усвајају нова знања кроз истраживање, испробавање,експериментисање и разговоре са школским и универзитетским професорима. У Центру за стручно усавршавање деца су могла да стекну нова сазнања из области физике, хемије, биологије и савремених технологија.

Експерименте и изложбе институција које су сарадници у организацији Панађура, пратила је и изложба дидактичких средстава и материјала за истраживачке активности које су израдила деца из предшколске установе са својим васпитачима и родитељима. На отварању ове манифестације награђени су најбољи радови у неколико категорија.

Овај догађај организован је уз подршку Природно – математичког факултета у Нишу, Техничке школе „Раде Металац“ из Лесковца, Центра за промоцију науке,  Народног музеја Лесковац и Технолошког факултета Лесковац.