У организацији Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац у недељу 9. новембра одржана је акредитована трибина "Побољшање квалитета пружања услуга особама са аутизмом и њиховим породицама кроз усклађивање домаће праксе са иновативним светским трендом".

На овом стручном скупу говорили су експерти и представници институција и удружења који се баве пружањем подршке и укључивањем особа са аутизмом у социјалну средину. 

О клиничком аспекту и дијагностиковању аутистичног поремећаја говорио је др Ненад Цоцић, спец. педијатар као представник Дома здравља Лесковац док је о приступима у образовању ученика са аутистичним спректром понашања излагао директор ШОСО "11. октобар" Лесковац, Владимир Анђелковић.

Ирена Стевановић Стаменковић, мастер логопед - комуниколог представила је развој комуникативних способности деце са аутизмом, а дефектолог Миодраг Николић представио је адекватне приступе у раду са децом из спектра аутизма и приказао терапијско-едукативно средство - дидактичку игру "Учим емоције".

Поред искуства родитеља детета са аутизмом које је изазвало велику пажњу код учесника трибине истакнут је и значај укључивања локалне заједнице у циљу унаређивања положаја деце са овим поремећајем о чему је говорио Небојша Стојановић, председник Управног одбора Удружења родитеља "Рингераја".

Модератор трибине била је Оливера Ивановић, стручни сарадник Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац.

Школа за основно и средње образовање „11.октобар“ Лесковац била је суорганизатор ове трибине.