Погодака: 3449

У организацији Мреже регионалних центара и центара за стручно усавршавање Србије у хотелу „Цептер“ у Врњачкој Бањи је од 14. до 16. октобра одржана конференција „Актуелности у образовном систему Републике Србије 2“.

Ово је четврта по реду конференција овог типа коју Мрежа организује са циљем упознавања превенствено директора али и свих актера образовног система са променама које се дешавају на пољу образовања у нашој земљи.
Учесници сваке године показују велико интересовање за овакве догађаје где имају прилику да чују представнике водећих институција образовања: Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, као и истакнуте појединце међу којима су професори, наставници, сарадници, истраживачи...

Поред системских новина и актуелности са којима су се упознали учесници имали су прилике да чују и виде примере добре праксе које ће касније моћи да искористе у циљу унапређивања рада својих установа. У овом делу конференције своја искуства представили су и сарадници Центра за стручно усавршавање Лесковац: Сања Ђорђевић, мастер филолог енглеског језика и књижевности, Зоран Илић, учитељ, Сања Живковић, специјални педагог и Татјана Илић, професор српског језика и књижевности.

Саставни део конференције која прати актуелности у образовном систему био је и Сајам образовања на коме су сараднци и пријатељи Мреже представили своје програме и рад својих институција/издавачких кућа/компанија.

О квалитету конференције говори број посетилаца који из године у годину расте, као и актуелне теме, тј. новине које се трудимо да представимо нашим најближим сарадницима – васпитно-образовним установама.

Тим Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац на конференцији чинили су: директор Емина Јовановић и сарадници Оливера Ивановић, Марјан Цветановић и Анка Ивановић.