Последњи круг обука за примену нових програма заснованих на исходима учења за запослене на територији града Лесковца одржан је протеклог викенда у Центру за стручно усавршавање у образовању.

У суботу и недељу, 26. и 27. маја обукама су присуствовали запослени у ОШ „Бора Станковић“ у Богојевцу, ОШ „Вук Караџић“ у Печењевцу, ШОСО „11. октобар“ у Лесковцу, ОШ „Јосиф Панчић“ у Орашцу, ОШ „Аца Синадиновић“ у Предејану, ОШ „Вожд Карађорђе“ у Лесковцу, ОШ „Бора Станковић“ у Губеревцу, ОШ „Васа Пелагић“ у Лесковцу, ОШ „Радоје Домановић“ у Манојловцу, ОШ „Десанка Максимовић“ у Грделици, ОШ „Славко Златановић“ у Мирошевцу и ОШ „Милутин Смиљковић“ у Винарцу. 

Реализатори су током ова два дана биле Весна Филиповић Петровић, школски библиотекар ОШ "Васа Пелагић" у Лесковцу и Славица Гавриловић, учитељ ОШ "Вук Караџић" у Лесковцу.

Наставак обука наставника I циклуса основне школе за остваривање програма наставе и учења орјентисаних на процес и исходе учења одржан је у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Завода за унапређивање образовања и васпитања.