У Центру за стручно усавршавање у току су обуке за професоре српског језика и књижевности, биологије и математике основних и средњих школа Јабланичког и Пчињског округа. Ове обуке за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења одвијају се у организацији Завода за унапређивање образовања и васпитања и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Завод за унапређивање образовања и васпитања у текућој години у оквиру Секторске буџетске подршке (Sector Budget Support – SBS), у оквиру мере Унапређени капацитети наставника у предуниверзитетском образовању за реализацију програма заснованог на исходима учења ради развијања и унапређивања компетенција ученика, треба да по принципу оријентисаности на исходе обучи 25 процената наставника у Србији.

Реализатори ових програма стручног усавршавања су спољни сарадници Завода за унапређивање образовања и васпитања и Министарства просвете, науке и технолошког развоја: Наташа Николић и Милијана Димић, професори српског језика и књижевности, Ангела Митић Младеновић и Весна Ђорђевић, професори математике и Ненад Пешић и Богдан Кајснер, професори биологије.