Центар за стручно усавршавање у образовању 8. и 9. јуна 2019. године реализовао је дводневни семинар за просветне раднике основних и средњих школа града Лесковца. За семинар „Заједничким снагама до школе као демократске заједнице“ Центар за стручно усавршавање у образовању има акредитацију од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања на 16 бодова стручног усавршавања у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину.  Овај семинар налази се под каталошким бројем 107 у области - васпитни рад.

 Реализатори семинара су:  Ервина Здравковић, ХТШ „Божидар Ђорђевић Кукар” Лесковац; Ана Здравковић, Удружење за унапређење квалитета живота Синергија

 Општи циљ семинара је оснаживање наставника и стручних сарадника за развијање школе као демократске заједнице у сарадњи са свим осталим актерима образовно-васпитног рада. Све планиране теме семинара „Заједничким снагама до школе као демократске заједнице“ реализоване су у потпуности.

Семинару је присуствовало 26 учесника.