Центар за стручно усавршавање у образовању у сарадњи са Удружењем „ИКТ Центар Србије“ 24. новембра 2019. године реализовао је једнодневни семинар за учитеље и наставнике основних и  средњих школа града Лесковца. Семинар „Коришћење рачунара за припрему ефективније наставе“ акредитован је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања на 8 бодова стручног усавршавања под каталошким бројем 318 у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину.

Аутори и реализатори семинара су:  Ивана Новаковић, мастер, ОШ „Стојан Новаковић„ Шабац; Душан Којић, мастер, Центар за стручно усавршавање Шабац и Ђорђе Шарчевић, мастер, ОШ „Жика Поповић„ Владимирци.

На овом семинару наставници су проширили знања за рад са основним ИКТ средствима у настави. Оспособљени су за коришћење Word-a приликом израде наставних планова и евиденција и осавремењивање наставе употребом доступних аудио и видео материјала преузетих са интернета. Развили су вештине за реализацију квалитетније и садржајније наставе коришћењем PowerPoint презентација и подстакнути за коришћење савремених интернет алата у настави (Gmail, Google calendar, drive, form) посредством компјутера и мобилног телефона. Након ове обуке наставници су спремни за даље самостално напредовање и истраживање могућности ИКТ-а.