Центар за стручно усавршавање у образовању 24. новембра 2019. године реализовао је једнодневни семинар за наставнике основних и средњих школа града Лесковца. Семинар „Савремене методе у настави српског језика и књижевности 2“ акредитован је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања на 8 бодова стручног усавршавања под каталошким бројем 849 у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину. 

Аутори и реализатори семинара су:  Владимир Б. Перић, доктор филолошких наука, Музичка школа "Др Милоје Милојевић" Крагујевац; Владимир Средојевић, професор српског језика и књижевности, Центар за образовање Крагујевац; Раде Паповић, професор српског језика и књижевности, ОШ "Наталија Нана Недељковић", Крагујевац.

На овом семинару наставници су унапредили компетенције у области планирања и реализације наставе оријентисане на исходе и оснажили своје компетенције за учење и поучавање, предмет и методику наставе. 

Учесници су на овом семинару упознали нове креативне наставне методе и технике и ојачали капацитете за примену савремених метода у настави, у циљу постизања бољих резултата у образовно-васпитном раду. Размењени су примери добре праксе и примери из области пројектних, амбијенталних и корелативних аспеката интерактивне наставе.