У организацији Центра за стручно усавршавање у образовању су у суботу 14. децембра одржана два акредитована програма стручног усавршавања.

Једна група просветних радника присуствовала је семинару "Превладавање стреса методама когнитивно-бихејвиоралне психотерапије" док је друга група учествовала у реализацији семинара "Од школске приредбе до позоришне сцене".

Семинар "Од школске приредбе до позоришне сцене" имао је следеће циљеве: Упознавање са развојем и улогом драме у образовању; Упознавање са појмом и фазама драмских и позоришних техника; Разумевање различитих начина примена драмских техника у разреду; Овладавање позоришним техникама у припреми представе са ученицима; Подигнут ниво вештина запослених у образовању за припрему представа са ученицима за наступе на позоришним фестивалима и смотрама. Реализатори овог семинара су: Золтан Фридман, позоришни редитељ-луткар аниматор,  Миодраг Крчмарик, глумац, Зоран Илић, професор разредне наставе, Душан Благојевић , дипломирани филолог за српску и компаративну књижевност. 

Програм стручног усавршавања "Превладавање стреса методама когнитивно-бихејвиоралне психотерапије", чији су реализатори: Стеван Станојевић, дипломирани психолог, мастер педагог, и Даница Вукић, мастер психолог имао је следеће циљеве: Учење и увежбавање одабраних техника за смањење нивоа свакодневног стреса наставника, васпитача, стручних сарадника и мотивисање за њихову примену у раду на себи, са ученицима и ефикасније ангажовање на послу.