postavka eksponata1Парк науке је место на коме се ученици али и други заинтересовани грађани могу, кроз научне експонате који су у њему изложени, упознати са феноменима из области физике, математике, биологије и других наука, чиме често апстрактни феномени деци постају разумљивији и ближи.
 
На данашњој конференцији за медије у Центру за стручно усавршавање у образовању директор Центра, Емина Јовановић, представила је још три нова научна експоната који ће бити у изложени у нашем Парку науке. Уз подршку Центра за промоцију науке и града Лесковца поставили три нова научна експоната, и то: „Илузија столице“, „Сунчани сат“ и „Човек систем“.
 
Др Александра Миловановић, члан Градског већа је изјавила да oбразовање заузима значајан сегмент како у животу појединца, тако и за целокупно друштво и да улагање у образовање и науку, унапређује све области човековог живота и деловања, а то је управо оно што наша локална самоуправа ради и чему тежи. 
 
Прва два су већ изложена у дворишту Центра док су за „Човек систем“ потребни додатни радови и биће постављен за десетак дана.postavka eksponata2
 
Научне експонате у нашем парку израдила је Ученичка задруга Техничке школе „Раде Металац“ која је овом приликом у знак захвалности за дугогодишњу сарадњу са ЦСУ поклонила експонат „Сунчани сат“. Медијима се обратио директор Ученичке задруге, професор Зоран Нешић, који је истако да Центар у Ученичка задруга имају изузетну сарадњу која је резултирала да Ученичка задруга израђује екпонате и у осталим Научним парковима широм Србије и самим тим буде врло профитабилна.
 
Дођите и истражите науку на отвореном!