Konferencija mreze 227. и 28. априла 2021. године, у организацији Мреже РЦ и ЦСУ Србије, одржана је сада већ традиционална, пета по реду, Конференција Мреже регионалних центара и центара за стручно усавршавање Србије, у хотелу „Цептер“ у Врњачкој Бањи. Овогодишња Конференција је носила назив „Актуелности у образовном систему Републике Србије 3“.

Овај стручни скуп је био акредитован код Завода за унапређивање образовања и васпитања, а присуствовали су директори образовно-васпитних и васпитно-образовних установа из целе Србије.

Присутни су имали прилике да се, из прве руке, упознају са најновијим информацијама из Министарства просвете, науке и технолошког развоја у виду обраћања господина Бранка Ружића, министра просвете, науке и технолошког развоја, путем видео линка. Као и претходних година, међу предавачима су били представници водећих институција у образовању: Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања, Центра за промоцију науке и многи други.

 

Konferncija mreze 1Звездан Анђелковић, директор средње школе из Грделице је говорио о врло актуелној теми о лиценцама за директоре, поделивши лична искуства и утиске.

 

Веома велику пажњу су привукла излагања Стевана Станојевића, психолога и педагога, на тему улоге руководиоца у превазилажењу стреса на раду у колективу, као и Дејана Цакића, директора ОШ „Милутин Смиљковић“, из Лесковца, на тему интеркултуралности – ставови, знања и интересовања ученика.

 

 

Представници Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац на овогодишњој Конферецији су биле директор ЦСУ Лесковац, Анђела Костић Минић, и Марија Јовић, стручни сарадник.

 

Конференција организована у складу са свим препорукама Кризног штаба о спречавању ширења епидемије и веома се водило рачуна о епидемијским мерама.

 

Захваљујемо се свим излагачима и учесницима Конференције.