Погодака: 3310

 У периоду од 19. до 21. августа 2020. године у letnja skola poster организацији Научног клуба Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу реализована је, већ традиционална, Летња школа “Научно-летњи изазов”. У циљу промоције и популаризације науке са својим најближим срадницима заинтересованој деци смо представили математику, физику, хемију, 3Д технологију,...али на један потпуно занимљив начин.

 

letnja skola 2020 kroz vekoveУпркос целокупној ситуацији везаној за пандемију КОВИД-19, Научни клуб Центара за стручно усавршавање у образовању Лесковац није дозволио да традиција одржавања Летње школе буде прекинута. С тога је у стилу „превазиђи – прилагоди – импровизуј“ овогодишња школа у складу са горепоменутом ситуацијом морала бити благо модификована како би њено одржавање било могуће.

 

letnja skola 2020 3D crtamoМаске и социјална дистанца нису могле бити препрека када је исказивање креативности на радионици са 3Д оловкама било у првом плану. Путовање кроз време и враћање у период средњевековне Србије као и чудесни свет математике и физике учинили су да присутни на тренутак одахну од крутих мера и правила из садашњости, док су експерименти са прављењем вулкана и лава лампи омогућили ученицима да кроз игру и тимски рад проникну у тајне хемијских реакција.

letnja skola 2020 vulkan

Како услед ограничења у погледу броја присутних многи заинтересовани не би били ускраћени, праћење радионица било је могуће и путем Livestream-а на званичној инстаграм страници Центра за стручно усавршавање у образовању.

         Летња школа, као и остале активности, ће наставити да живи и у даљем периоду, а дух науке ће увек бити присутан без обзира на околности у датим тренуцима.

 

 

Емисија РТС-а "Ово је Србија" емитована је 21.08.2020. Један од прилога из те емисије био је о реализацији летње школе Научног клуба Лесковац “Научно летњи изазов ” 2020 у нашем Центру.