Удружење Партнерски за образовање и пројекат "Миграције за развој" у Научни клуб Лесковац донели су нова лица.
У уторак 13. децембра посетили су ученици ОШ "Петар Тасић" којима су стручни сарадници Центра представили ресурсе Научног клуба као и програме у којима могу да учествују потпуно бесплатно.
Овај пројекат спроводи ГИЗ - Немачки информативни центар за миграције, а циљ истог односи се на спречавање раног напуштања образовања деце из ризичних група.

У уторак 13. децембра је у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању одржано предавање на тему дуалног образовања и професионалне оријентације.

Предавање је организовала Канцеларија за младе Лесковац, а учесници истог били су ученици осмог разреда ОШ "Светозар Марковић".
Предавачи су били представници Привредне коморе и средњих стручних школа које примењују дуално образовање.
У Центру за стручно усавршавање у образовању 10. новембра одржана је радионица за предшколце под називом "Препознавање и именовање емоција".
Радионици су присуствовала деца припремних предшколских група из Основне школе "Васа Пелагић" и Основне школе "Светозар Марковић" из Лесковца.
У организацији Основне школе "Вожд Карађорђе" из Лесковца у среду 7. децембра одржано је предавање у оквиру пројекта "Премошћивање дигиталног јаза за децу из осетљивих група".
За ученике VII и VIII разреда едукацију у сиди и како се од ње заштитити реализовано је предавање које је одржала др Вања Илић из Центра за промоцију здравља ЗЗЈЗ Лесковац.
Овој активности присуствовали су ученици ОШ "Вожд Карађорђе", ОШ "Вук Караџић", ОШ "Васа Пелагић", ОШ "Јосиф Костић" и ОШ "Коста Стаменковић" из Лесковца и ОШ "Бора Станковић" из Вучја.
 
 
Када је у Србији почео да се кује новац?
Зашто се све наше жеље не могу баш увек испунити и какве везе с тим има кућни буџет?
Чувари змајевог блага - витез, витешкиња, змај и мудрац наставили су своју мисију да пронађу још другара који су им помогли да дођу до одговора на ова и још многа друга питања...
На путу пуном искушења и препрека савладавали су бројне изазове како би сачували благо које им је Змај поверио.
Организација Научи ме из Ниша  у сарадњи са Ерсте банком организовала је ову представу у Центру за стручно усавршавање у суботу 5. новембра. Осим забавног карактера ова представа је имала циљ да децу упозна са основама финансијске писмености.