У организацији Школе за текстил и дизајн Лесковац у четвртак 12. маја је у Центру за стручно усавршавање у образовању одржана је модна ревија.

Своју креативност приказали су ученици са смера моделар одеће и модни кројач уз подршку предметних професора. Одевне комбинације за дневне варијанте али и оне намењене свечаним приликама представљене на ревији под називом „Cool & Casual“.

Присутнима се на почетку ревије обратио директор школе Бојан Стевановић који је истакао да ће део гардеробе бити изложен као матурски рад ученика завршне године.

 

 

Ученици VII и VIII разреда основних школа и средњошколци града Лесковца имали су прилике да у Центру за стручно усавршавање у образовању присуствују радионицама које је водио Стефан Митић Тићми.
За овог дечијег писца, који је родом из Лесковца, кажу дa je најбољи дифовац међу песницима и најбољи песник међу дифовцима.
Заједно са Тићмијем организовали смо радионице које су биле намењене талентованим ученицима који показују своје књижевно-уметничко умеће, поседују читалачке навике и љубав према књизи.
 
Надамо се да ће им ово искуство и дружење бити још једна нит инспирације за њихов даљи рад, али и да су ове радионице само почетак рада са овим дивним младим људима.

vukovciУ четвртак, 24. септембра 2020. године, у дворишту Центра за стручно усавршавање у образовању, Град Лесковац на челу са градоначелником др Гораном Цветановићем, организована је подела уговора са новчаним износом од 25 хиљада динара најбољим матурантима којих је било 112. Укупна сума која је „Вуковцима“исплаћена из буџета града Лесковца износи 2,8 милиона динара.

 

Цитирајући Доситеја Обрадовића уз речи „Навикавајмо младеж на добро, од тога много зависи“ градоначелник Цветановић је данас рекао како су успешни млади најбољи амбасадори једног града и највеће богатсво једног друштва и поручио окупљенима да буду вредни, марљиви и да им је будућност у Лесковцу обезбеђена.

 

У среду 23.3.2022. године у Центру за стручно усавршавање одржана је радионица "Умеће родитељства" која је реализована у оквиру пројекта "Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу Србије".
Реализатор ове активности  је Маја Алексић, психолог Основне школе "Бора Станковић" из Вучја, а организатор Ирена Ивановић, педагог Основне школе "Вожд Карађорђе" из Лесковца. Радионица је реализована уз подршку Актива стручних сарадника на локалу.
 
 
 

da u skoliУ четвртак, 17. септембра 2020. године, у летњој учионици Центра за стручно усавршавање у образовању одржана је радионица "Да у школи другарство не боли".


Радионицу је реализовало Удружење професионалаца у образовању и учењу „Апел“ Лесковац у сарадњи са Центром по пројекту „Превенција ризичног понашања код младих“ који је одобрен од стране Града Лесковца.