На иницијативу професора статистике и економије Александра Мишковића, сарадника Центра за стручно усавршавање у образовању из Лесковца огранизована је онлајн радионица "Разрада метода учења на даљину".

Група од око 130 учитеља, наставника, стручних сарадника и директора запослених у образовно-васпитним установама од Ниша до Прешева успоставила је контакт преко заједничке групе у којој и даље размењују искуства.

Сама радионица одржана је у суботу 28. марта али је већина учесника остала у даљој међусобној комуникацији и комуникацији са реализатором.

У овој групи свакодневно се коментаришу актуелни проблеми наставе на даљину, размењују искуства и упознају се међусобно са могућностима учења на даљину тако да практично постоји продужени рад радионице.

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У организацији Предшколске установе "Вукица Митровић" из Лесковца у  среду 26. фебруара одржана је трибина за запослене у овој установи. Реализатор ове трибине била је Ранка Маринковић, васпитачица и један од оснивача Валдорф друштва у Србији.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У организацији издавачке куће БИГЗ у понедељак 24. фебруара одржан је стручни скуп за просветне раднике. Присутни наставници су имали прилике да се упознају са новим издањима ове издавачке куће.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У суботу 22. фебруара је поводом Дана државности Србије у организацији Центра за стручно усавршавање у образовању одржано предавање  “Идеја српске државности (1804-1918)”. Предавање је било намењено свим заинтересованим грађанима, а реализатор предавања био је др Дејан Антић, доцент Департмана за историју Филозофског факултету у Нишу.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У организацији Центра за социјалну политику у петак 31. јануара у Центру за стручно усавршавање у образовању одржан је стручни скуп под називом "Локализација европских интеграција - предшколско образовање и васпитање". Учесници овог скупа били су стручни радници предшколског образовања.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s