british mentorski sastanciУ оквиру пројекта "Школе за 21. век" у организацији British Council-а, у понедељак 12. октобра 2020. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању одржана су два менторска састанка.


Састанцима су присуствовали представници школа које су пратиле обуке пројекта.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

obuka bibliotekari1Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковацу уз подршку Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац, организoвала је 02.10.2020. године обуку за библиотекаре средњих школа у Јабланичком округу.


Обуку на тему "Обука за рад у апликацији МБС" је реализовала Татјана Јанков, виши дипломирани библиотекар, Одељења за развој и унапређење библиотечке делатности – Матичне службе.


У складу са Правилником о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника учесници су добили потврду о присуству на 3 сата стручног усавршавања.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

obuka bibliotekariУ среду, 30. септембра 2020. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању сарадница Народне библиотеке "Радоје Домановић" Татјана Јанков, виши дипломирани библиотекар, Одељења за развој и унапређење библиотечке делатности – Матичне службе одржала је обуку за библиотекаре основних школа.


Тема обуке била је "Обука за рад у апликацији МБС".


Ове године урађена је нова онлајн апликација за базу података Мрежа библиотека Србије (МБС), тако да ће се од ове године подаци о библиотечком пословању библиотека прикупљати, обрађивати и презентовати на нови начин.


Нова база урађена је као веб апликација, смештена је на серверима Народне библиотеке Србије, а библиотекари ће јој приступати онлајн и попуњавати и претраживати податке у складу са додељеним привилегијама.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

obuka MNROУ суботу и недељу, 5. и 6. септембра 2020. године, у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу реализоивана је обука "Помоћ у кући".

Ову обуку реализовао је Савез МНРО Србије, а пратили су је стручни сарадници и будуће неговатељице који ће бити ангажовани на пружању услуга особама са сметњама у интелектуалном развоју.

Учесници који су похађали ову обуку долазили су са територије три града: Лесковца, Врања и Алексинца.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

pratiociУ суботу и недељу, 22. и 23. августа 2020. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању у оквиру пројекта "Побољшање квалитета живота и успешности школовања ученика" одржана је обука за личне пратиоце.


Обуку је спровело Удружење "ТЕЗЕЈ" у сарадњи са ШОСО "11.октобар", а реализатори обуке били су дефектолози Горан Ројевић и Сашенка Мирковић испред хуманитарне организације „Дечје срце“ Београд.


Обуком је било обухваћено двадесет особа, већином са евиденције Националне службе за запошљавање Лесковац, а циљ исте јесте пружање подршкe деци у доласку и одласку из школе као и подршкe у време боравка деце у школи.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s