У оквиру пројекта ,,Одговори изазову-усаврши се,, који се спроводи низом активности, 26.12.2020. године, (субота) са почетком у 20 часова, одржано je вече уметности под називом:


Наставници и ученици ствараоци


Своје стваралаштво су показали и приказали:

1. Слађана Радојловић, професор економске групе предмета –сликарка

2. Оливера Илић, учитељица – песникиња

3. Сара Спасић, професорка енглеског језика

4. Група ученика Правно - пословне школе Ниш, читала је своје песме и показала цртеже (Анита Николић - поезија, Ана Николић - цртежи, Сара Урошевић - фотографија и Михајло Костић - поезија)

5. Љиљана Костић Чолић, професор економске групе предмета - песникиња

6. Светлана Пешић, учитељица - сликарка.

 

Програм је водила и модерирала Марија Младеновић, професор математике иинформатике, координатор и реализатор пројекта. У програму су активно учествовали наставници окупљени око неформалне групе под називом: Место за наставнике. Цео пројекат је реализован уз подршку Центра за стручно усавршавање Лесковац и овом приликом сви наставници исказали су велику захвалност на константној подршци коју уживају од Центра. Целокупна манифестација се организовала на даљину, путем ,,Тимс,, апликације.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Онлајн трибина „Трска на ветру“ - Капацитет за ношење са тешкоћама одржана је 19. новембра 2020. године од 18 сати, у оквиру циклуса трибина на тему менталног здравља у организацији Центра Психонега и Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац.

 

Ове године су посебно у жижи интересовања капацитети индивидуе, породице или заједнице да функционише у захтевним и стресним условима живота, да им се прилагоди, избори се и опорави се. Тај капацитет зове се “Резилијентност”.

Теме трибине:

-  Фактори који, граде, штите или угрожавају нашу резилијентност;

-  Стрес наставника, посебно у контексту наставних метода и оцењивања;

-  Духовни аспекти суочавања са тешкоћама;

-  Дискусија, савети, одговори на питања присутних.

Учесници:

-Валентина Николић, дипл. психолог, Гешталт психотерапеут, стручни сарадник-психолог у ОШ "Миладин Митић" у Лапљем Селу  и професор психологије у Медицинској школи у Грачаници, ангажована као терапеут у Центру Психонега. Такође је и Балинт водитељ под супервизијом.

 

- Миљан Коцановић, дипл. теолог и вероучитељ у ОШ "Учитељ Таса" у Нишу;

- Стеван Станојевић, дипл. психолог, мастер педагог, ангажован као терапеут у Центру Психонега.

Због мера заштите, праћење догађаја је организовано преко Zoom платформе.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

На платформи ,,Тимс,,, 12. новембра 2020. године, Слађана Радојловић, наставница економске групе предмета у Економској школи Ниш реализовала је презентацију примера добре праксе под називом: Вештачка лагуна „Константинове терме“. Овај пројекат реализовала је са ученицима Економске школе у Нишу, а био је представљен и на националном предузетничком такмичењу средњошколаца Србије. Пројекат је својевремено освојио прво место на регионалном такмичењу и друго место на националном нивоу. Ово је други у низу примера добре праксе којем су присуствовали наставници окупљени у групи ,,Место за наставнике“.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

british mentorski sastanciУ оквиру пројекта "Школе за 21. век" у организацији British Council-а, у понедељак 12. октобра 2020. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању одржана су два менторска састанка.


Састанцима су присуствовали представници школа које су пратиле обуке пројекта.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

obuka bibliotekari1Народна библиотека „Радоје Домановић“ у Лесковацу уз подршку Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац, организoвала је 02.10.2020. године обуку за библиотекаре средњих школа у Јабланичком округу.


Обуку на тему "Обука за рад у апликацији МБС" је реализовала Татјана Јанков, виши дипломирани библиотекар, Одељења за развој и унапређење библиотечке делатности – Матичне службе.


У складу са Правилником о сталном стручном усавршавању и напредовању у звања наставника, васпитача и стручних сарадника учесници су добили потврду о присуству на 3 сата стручног усавршавања.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s