У четвртак 29. новембра су у Центру за стручно усавршавање у образовању одржане фокус групе у организацији Школске управе Лесковац.

Циљ ових фокус група било је прикупљање повратних информација о обукама које су током лета прошли они наставници, професори и стручни сарадници који су почели са применом реформи које су се догодиле у образовном систему.

Учесници једне фокус групе били су стручни сарадници и професори сваког предмета који су прошли обуку за први разред гимназије, а учесници друге фокус групе наставници који су прошли обуку за пети разред основне школе (Српски језик, Математика, Биологија).

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У Центру за стручно усавршавање у образовању је данас поводом обележавања 105 година постојања Основне школе "Васа Пелагић" из Лесковца одржана свечана трибина. 

На трибини су се садашњим ученицима ове школе обратили њени бивши ученици који су данас познати и признати грађани, и стручњаци у својим областима. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У организацији Мреже Регионалних центара и Центара за стручно усавршавање Србије организована је акредитована конференција "Актуелности у образовном систему Републике Србије" у Врњачкој Бањи у периоду од 13. до 15. новембра. У приреми и релизацији ове конференције учествовали су сви Центри који функционишу у оквиру Мреже РЦ и ЦСУ Србије.

Значај теме привукао је представнике ресорног министарства и свих релевантних институција, удружења и актива, многобројне директоре, секретаре, али и све остале профиле наставника и васпитача образовно – васпитних установа у Републици Србији. На конференцији је било присутно око 300 директора из целе Републике Србије.

Уводни програм конференције представљало је музичко-поетско вече "Да то су били дани", организовано 13. новембра у конгресној сали Хотела Цептер.

Другог дана, 14. новембра конфереренцију је свечано отворио Др Александар Пајић, помоћник министра за средње образовање и васпитање и образовање одраслих у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

На Конференцији су излагане следеће теме:

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Још један стручни скуп у организацији Центра за стручно усавршавање у образовању одржан је у суботу 20. октобра и то на тему сарадње са родитељима.

Учитељице Драгица Антанасијевић и Славица Драгић реализовале су стручни скуп "Примери добре сарадње са родитељима".

Циљеви овог стручног скупа били су: Указивање на значај равноправног учествовања родитеља у организацији и реализацији активности са децом/ученицима применом интердисциплинарног приступа раду, у циљу стварања подстицајне средине за развој сваког појединца; Мотивисање и оснаживање учесника да активније укључују родитеље у покретање акција за рад школе/вртића. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Стручни скуп "Негујмо усмено и писано изражавање" одржан је у Центру за стручно усавршавање у образовању у суботу 20. октобра. У оквиру овог стручног скупа реализоване су радионице са циљем богаћења речника, унапређивања и усавршавања различитих облика писаног изражавања које се могу на исти начин применити у раду са ученицима. Учесници су имали прилику да изразе своју креативност, међусобно размењују искуства и добили доста корисних и практично применљивих савета за рад.

Реализатори ове активности биле су Славица Драгић, учитељ у пензији и Оливера Ђорђевић, учитељ у ОШ „Светозар Марковић“ Лесковац. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s