У организацији Музичке школе "Станислав Бинички" у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању организовано је вече Станислава Биничког - 150 година од рођења. Ова активност реализована је у среду 28. децембра 2022. године.

У оквиру активности вечери менталног здравља, у среду 21. децембра смо са Центром "Психонега" организовали трибину на тему "Правни и психолошки аспекти мобинга, као једном од највећих извора стреса у радном окружењу".
Поред нашег сталног сарадника Стевана Станојевића, психолога, гост трибине била је и Александра Бартон, директорка Регионалног центра „Мобинг“ у Нишу.
Након уводног обраћања учесници трибине могли су да постављају питања и активно дискутују са излагачима о конкретним ситуацијама.
 
У четвртак, 17. новембра 2022. године, у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању одржана је радионица на тему: "Зашто имамо проблем да кажемо НЕ".
Радионицу је организовала Секција жена Регионалног центра ЈО Синдиката образовања Србије.
 
Радионицу је водила психолог Биљана Михајловић, која се у досадашњој сарадњи са Секцијом жена показала као сјајан предавач, чије обраћање увек има снажну поруку, уз концепт који подразумева интеракцију, освешћује проблеме и отвара опције за њихово решавање.
У уторак, 25. октобра 2022. године, у просторијама CSU Leskovac одржана је трибина, поводом 20 година од оснивања Градског дечијег хора "Звездице", на тему "Педагошко и уметничко мапирање".
Медијатори трибине биле су: ма Милица Јовановић, ма Неда Николић и др Јелена Цветковић Црвеница.
Ова активност одржана је у оквиру фестивала ЛЕДАМУС - Лесковачки дани музике.
 
У четвртак,23. јуна 2022. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању одржано је предавање на тему „Видовдан између историје и предања".
Основни циљ предавања био је афирмација историје као науке, значаја Видовдана кроз историју, као и промоција Филозофског факултета у Нишу.
Предавање је водио професор Ђорђе Ђекић, Департман за историју Филозофског факултета Универзитета у Нишу.
Теме којима се аутор бавио биле су веома разнородне и обухватале су период од раног средњег века до ХХ века.