mejkers 1

У вeликoj кoнкурeнциjи, сa прeкo 200 пристиглих прojeкaтa, прojeкaт „Mejкeрс клубoви“, Центра за промоцију науке, дoбиo je пoдршку Teлeнoр фoндaциje и бићe рeaлизoвaн и у нашем граду

 

 

Идeja зa ширeњeм мejкeрс културe пoчeлa je дa сe рaзвиja oдмaх нaкoн oтвaрaњa првoг Мejкeрс спejсa у Нaучнoм клубу Бeoгрaд. 

mejkers 2

 

Иaкo je пут oд идeje дo рeaлизaциje дуг, сигурни смo дa ћeмo нa тeмeљимa дoбрoг искуствa у рaду Mejкeрс спejсa у Бeoгрaду успети дa проширимо мejкeрс културу и у нашем граду. Готово смо сигурни да ће нoвooтвoрeни прoстoри нaстaвити дa буду мeстo oкупљaњa крeaтивaцa кojи oвдe мoгу прoнaћи мeстo зa остварење свojих идeja. 

mejkers 3

 

 

Oтвoрeнe лaбoрaтoриje или нaучнe рaдиoницe, кaкo joш нaзивaмo Mejкeрс спejс, бићe oтвoрeнe у нaучним клубoвимa у Кикинди, Шaпцу и Лeскoвцу, кojи су сви при лoкaлним цeнтримa зa стручнo усaвршaвaњe у образовању.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Међународни дан бицикла - 3. јун који се од пре две године обележава широм света, данас је обележен у Центру за стручно усавршавање.

Сведоци смо да у данашњем времену бројна истраживања показују тенденцију наглог пораста нивоа штетних гасова. Наша суграђанка Весна Ђорђевић, једна од учесница Такмичења за најбољу технолошку иновацију у Србији овог проблема нашла је управо у бициклу, и то соларном бициклу. Главни циљ је максимално искоришћење сунчеве енергије и смањење емисије штетних гасова. Управо је ово разлог што ову манифестацију обележавамо заједно са нашим суграђанима који су дали свој допринос када је конструкција и модернизација бицикла у питању. 

„Имајући у виду да се сунчева енергија може искористити у многе наменске сврхе, дошла сам до идеје да пројектујем, а самим тим и направим соларни бицикл. Овај бицикл користи сунчеву енергију за покретање Теслиног погонског електромотора.“

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
Након дуже паузе и онлајн активности активности се физички враћају у простор Центра за стручно усавршавање у образовању!
 
Научни клуб Лесковац ће у среду 3. јуна 2020. године са почетком од 12 часова са својим суграђанима обележити Међународни дан бицикла.
 
Наши суграђани који су израдили соларни бицикл и бицикл на електро погон представиће своје изуме заинтересованим грађанима.
 
Очекујемо Вас!
0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У петак, 22. маја, објављена је прелиминарна листа Јавног позива Центра за промоцију науке за финансијску подршку пројектима промоције науке у 2020. години.

Учесници имају право на увид у поднету документацију, а приговоре на ранг-листу могу поднети на имејл адреси Центра (Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.) у року од три радна дана од објављивања листе. Рок за слање приговора је среда, 27. мај, у 17 часова.

 

Прелиминарну ранг листу можете наћи на сајту Центра за промоцију науке.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

 

Добродошли у виртуелни Мај Месец Математике!

 

Ове године због епидемиолошке ситуације у нашој земљи сви садржаји који се реализују у оквиру обележавања Маја Месеца Математике биће реализовани у онлајн окружењу.

 

Све о активностима које је ове године планирао и предвидео Центар за промоцију науке можете наћи ОВДЕ.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s