У четвртак 23. маја у оквиру активности из манифестације Мај Месец Математике одржана је радионица под називом "Геометрија око нас - Платонова тела". 

Ову активност реализовала је Александра Богдановић, професор математике у ОШ "Синиша Јанић" Власотинце.

Ученици су се на радионици упознали са основним геометријским телима и неограниченим могућностима њиховог комбиновања у формирању разних објеката из свакодневног живота. 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Мај Месец Математике ове године обележила је и радионица "Оригами конструкције у настави математике" одржана у четвртак 16. маја. Радионици су присуствовали ученици 7. и 8. разреда Основне школе "Коста Стаменковић" а реализовао је професор математике и информатике Александар Прокоповић и ученици специјализовног одељења за рачунарство и информатику Гимназије Лесковац.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У оквиру манифестације Мај Месец Математике М3 2019 13. маја одржано је предавање о познатим математичарима након чега су се присутни ученици опробали у математичким играма. 

Предавање о познатим математичарима водиле су ученице осмог разреда специјалног математичког одељења Основне школе "Вук Караџић" у Лесковцу, а упутства за математичке игре ученицима су давале наставнице Гордана Милутиновић и Гордана Цветановић. 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У организацији Научног клуба Центра за стручно усавршавање у образовању у петак 10. маја у оквиру манифестације "Мај Месец Математике" одржане су радионице са децу из Предшколске установе "Вукица Митровић" из Лесковца. 

Деца и васпитачи вртића "Наше дете" и "1001 радост" учествовали су у радионицама где су се упознали са новим методама стицања знања из математике.

Радионицу "Монтесори и математика" реализовала је Јелена Николић, Монтесори васпитач а радионицу "Нумикон" одржала је Ивана Ђорђевић, психолог.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У четвртак 9. маја у Центру за стручно усавршавање у образовању почеле су активности манифестације Мај Месец Математике. 

Прва активност која је реализована била је радионица "Острво с благом" коју се реализовале учитељице Маја Момировић и Лела Петровић. Учесници радионице, ученици другог разреда Основне школе "Светозар Марковић" су кроз забаву обновили таблицу множења истражили "благо" решавањем задатака. 

За ученике средњих школа организовано је предавање "Живот и дела Милутина Миланковића" које је пратила изложба под истим именом. Ова активност реализована је уз подршку Удружења Милутин Миланковић из Београда. Реализатор предавања био је члан овог Удружења Бранко Гашевић.

 

 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s