У суботу 24. децембра 2022. године у Научном клубу Лесковац CSU Leskovac одржана је друга по реду радионица у оквиру Школе физике.
Тема радионице била је „Игра светлости“ и обухватала је следеће теме: природа светлости; закони простирања, одбијања и преламања светлости; тотална рефлексија; сочива – одређивање жижне даљине сабирног сочива.
Реализатори радионице били су: Драган Стошић и Предраг Стојановић, наставници физике; Емина Достовић и Јована Урошевић, апсолвенти департмана за физику ПМФ-а у Нишу.

Семинар "Правилном исхраном до знања и здравља" одржан је у суботу 10. децембра за групу учесника из Основне школе "Трајко Стаменковић" из Лесковца. О важности и значају здраве и правилне исхране за учење и побољшање постигнућа ученика, говориле су докторке Маја Николић, редовни професор Медицинског факултета у Нишу и Ивана Митић из Завода за јавно здравље Лесковац.

Крај године сви користимо за сумирање свега шта се радило али и планирање активности које ћемо реализовати у години која нам долази.
У четвртак, 8. децембра 2022. године, у Centar za promociju nauke одржан је састанак директора Мреже РЦ и ЦСУ Србије.
Тема састанка била је управо даља сарадња ових институција које заједно делују са циљем промоције и децентрализације науке.
Представник CSU Leskovac на састанку била је директорка Центра Анђела Костић Минић.

Још једна група наших најмлађих суграђана посетила је Научни клуб CSU Leskovac. Ученици првог разреда Основне школе "Вук Караџић" учествовали су у радионицама на којима су им представљени ресурси и делови реализованих малих пројеката. Они су Центар обишли у среду 7. децембра.

У уторак 6. децембра 2022. године су Научни клуб Центра за стручно усавршавање посетила деца из припремно-предшколске групе при Основној школи "Светозар Марковић" из Лесковца.
Са њима смо причали о бактеријама, где се оне све налазе, како изгледају, на који начин их посматрамо али и како да се заштитимо од лоших бактерија.
Поред експеримента у коме су се опробали, имали су прилике и да виде како изгледа и ради микроскоп, као и да цртају, праве и глином вајају бактерије.