pisanje projekataУ суботу, 10. октобра 2020. године, у простријама Центра за стручно усавршавање у образовању одржан је семинар "Писање пројеката - оспособљавање учесника за активну улогу у пројектном финансирању".


Циљ овог семинара, који је до краја дана и остварен, био је оспособљавање запослених у образовању за писање предлога пројеката, стицањем теоријских и практичних знања о пројектима и писању предлога пројеката.

 

Аутори и реализатори овог семинара били су: Јован Јовић, дипломирани менаџер, Градска управа града Лесковца и Зоран Илић, професор разредне наставе, ОШ „Светозар Марковић„ Лесковац.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

da u skoli kgУ суботу, 3. октобра 2020. године, у организацији Центра за образовање Крагујевац реализаован је семинар "Да у школи другарство не боли - програм превенције врњачког насиља“.


За овај семинар Центар за стручно усавршавање у образовању има акредитацију од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања на 8 бодова стручног усавршавања у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручних сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину и налази се под каталошким бројем 20.

 

Све планиране теме семинара „Да у школи другарство не боли - програм превенције врњачког насиља“ реализоване су у потпуности. На овом семинару наставници су радили на решавању ситуација вршњачког насиља у школама.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

seminar istrazivanjeУ просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању је у суботу, 3. октобра 2020. године, одржан још један семинар који реализујемо уз подршку града Лесковца.


Семинар "Истраживања у функцији унапређивања наставе и учења" имао је за циљ јачање професионалних компетенција полазника за организацију истраживања ученика, малих и акционих истраживања, имплементацију резултата за унапређивање квалитета образовно-васпитног рада, проверу искустава и идеја наставника на научно утемељен начин.


Овај програм се у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручног сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину налази се под каталошким бројем 458 и носи 8 бодаова.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

seminar medjupredmetniУ суботу, 3. октобра 2020. године, у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању одржан је семинар "Међупредметни приступ настави и учењу и развој компетенција ученика".


Овај програм се у Каталогу програма сталног стручног усавршавања наставника, васпитача и стручног сарадника за шк. 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021. годину налази се под каталошким бројем 480 и носи 8 бодаова.


Основни циљ овог програма је јачање професионалних компетенција наставника за примену међупредметног приступа настави и учењу ради развијања међупредметних компетенција и изградње знања која превазилазе границе предмета.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

planiranje hemijaУ суботу, 26. септембра 2020. године, у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању одржан је семинар "Планирање наставе хемије-смернице за квалитетну наставу".


Учесници који су присуствовали семинару имали су прилике да чују и дискутују o следећим темама:

 

 

- Процес наставе и учења хемије;

- Планирањем наставе до боље хемијске писмености;

- Праћење и проверавање ученичких постигнућа.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

seminarvlУ суботу, 26. септембра 2020. године, у Гимназији "Светан Јаковљевић" у Власотинцу одржан је семинар "Како да наставник постане добар говорник".


Учесници семинара били су просветни радници двеју школа из Власотинца, и то: ОШ "8. октобар" и Гимазија "Стеван Јаковљевић".


Циљеви семинара били су: оснаживање наставника за овладавање техника јавног излагања у групи са децом и одраслима уз развијање иновативних приступа рада у настави; оспособљавање наставника за откривање узрока и преовладавање тешкоћа приликом јавног излагања; мотивисање наставника за веће учешће у јавним излагањима, као и самосталне примене истог у раду са ученицима и одраслима.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s