ТИМ 42, Ученички парламент медицинске школе и Канцеларија за младе Лесковац организовали су округли сто на тему "Освежимо град Саветима младих".
Овај округли сто спроводи се у оквиру програма Одлучионице уз подршку Кровне организације младих Србије, а има за циљ укључивање младих у рад Савета за младе у нашем граду.
Активност је реализована у понедељак 24. октобра.
 
У оквиру пројекта "Пинк је ин" чији је координатор Мија Пејић ученица Гимназије Лесковац одржано је предавање о превенцији рака дојке.
Предавање је у понедељак 24. октобра реализовала др Вања Илић, начелница Центра за промоцију здравља при Заводу за јавно здравље Лесковац.
 

Као и сваке године на Видовдан, 28. јуна, представници града Лесковца приредили су пријем за ученике који су постигли запажене резултате у области спорта. У дворишту Центра за стручно усавршавање у образовању, деци која су освајачи бројних медаља обратио се градоначелник др Горан Цветановић који је истакао значај промоције града кроз њихове успехе у различитим спортовима. Градоначелник је капитену РК Дубочица 54 Андрији Атанасковићу, који је проглашен најбољим стрелцем Аркус лиге, уручио признање за овај постигнут успех.

 

У име присутних спортиста обратиле су се Ива Петковић из Пливачког клуба Лесковац и Тања Антић из Атлетског клуба Дубочица. 

Пријему су такође присуствовала и деца из дијаспоре која су учесници РТС-овог кампа "Лесковац 2022".

У понедељак 17. октобра у Центру за стручно усавршавање у образовању одржано предавање на тему "Здрава храна", које је део пројекта "Премошћавање дигиталног јаза за најугроженију децу Србије".

Предавање је држала др Вања Илић, начелница Центра за промоцију здравља Завода за јавно здравље Лесковац, а било је намењено ученицима основних школа.
Школа страних језика "СМАРТ" је и ове године са својим полазницима на летњој позорници Центра за стручно усавршавање у образовању организовала завршну приредбу. Приредбу су пратили родитељи и пријатељи деце .
Приредба је одржана у понедељак 20. јуна.