У петак 24. септембра 2021. године одржана је још једна Ноћ истражвача у нашем граду.
Ову ноћ испуниле су научне шетње, експерименти, нова знања и вештине, много зелених тема, креативне радионице... Активности су реализоване у срадњи са бројним партнерима и на више локација. 
Поред уводне активности "Зелени пикник" која је преко дана одржана у градском парку у сарадњи са неформалном групом "Зелени лидери" током дана и вечери посетиоци су могли да учествују у радионицама и поставкама у Народној библиотеци "Радоје Домановић", Народном музеју и на Технолошком факултету.
 
 
Захваљујемо свим нашим сарадницима који су учинили ову научну ноћ посебном али и свим "истраживачима" који су учествовали у активностима и "Озеленели науком".
 
Следеће године вас чекамо на истом месту са неком новом темом!
 

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Европска ноћ истраживача се у Србији одржава последњег петка у септембру већ тринаест година за редом.

И ове године, у сарадњи са Технолошким факултетом Лесковац, Народним музејем Лесковац, Градском библиотеком “Радоје Домановић“, Природно - математичким факултетом Универзитета у Нишу, ЈП Србија шуме, али и истакнутим појединцима, Научни клуб Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац припремио је сјајне радионице, научни пикник, акције, експерименте... Приметићете да је програм врло зелен, а разлог за то је тема ове Европске ноћи истраживача која нас води у свет екологије. Управо је ово и разлог зашто смо толико пажње посветили еко темама и очувању животне средине.

                                                                                             ОЗЕЛЕНИ НАУКОМ !

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s
У петак, 10. септембра 2021. године, у организацији Ротари клуба, а уз подршку Града Лесковца у Центру за стручно усаврашавање у образовању организована је бесплатна обука за наставнике информатике и техничког образовања.
Обуку су водили Момир Алвировић, председник удружења за беспилотне летилице у привреди и Владимир Лалошевић, власник ИТ компаније "Центар нове технологије" који реализије пројекат "Са роботом на ти".
Укупно 23 школе на територији Града Лесковца и 7 у Јабланичком округу добило је дронове са циљем учења програмских језика.
Овом приликом и нашем Научном клубу дониран је један дрон који ће бити само још један делић ресурса за све наше посетиоце.
 
Овом приликом захваљујемо нашим драгим сарадницима Ротари клуба који научни клуб препознају као место промоције и популаризације науке на југу Србије.

 

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У четвртак 9. септембра у Научном клубу Центра за стручно усавршавање у образовању Лесковац свечано су потписани уговори о почетку реализације пројеката Јавног позива Центра за промоцију науке за 2021. годину.

Појединци, научна, научно-стручна друштва, школе, центри за стручно усавршавање, удружења и друге организације које се баве унапређењем научноистраживачког рада, популаризацијом и промоцијом науке су били могућности да се пријаве на јавни позив Центра за промоцију науке и предложе реализовање пројеката чији је циљ подизање нивоа научне писмености и научног образовања кроз децентрализацију промоције и популаризације науке на територији Републике Србије.

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

У периоду од 12. до 28. јула 2021. године у организацији Научног клуба Центра за стручно усавршавање у образовању у Лесковцу реализована је, већ традиционална, Летња школа. У циљу промоције и популаризације науке са својим најближим срадницима заинтересованој деци смо представили нашу нову Мејкерс кухињу, 3Д технологију, физику, екологију, уметност... али на један потпуно занимљив начин.

Поред деце из Лесковца и околине радионицама су присуствовала деца и из других градова. Да смо били на правом путу показало је њихово стално присуство и интересовање да сазнају нешто ново.

Највећу пажњу привукла је наша нова Мејкерс кухиња у којој се закувавају разне нове и креативне идеје, али и радионице попут „Кристалних слаткиша“ на којој су настале праве лизалице, радионица „LAND ART“, радионица „Summer“ која нас је одвела право на плажу :)

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s