У уторак, 25. октобра 2022. године, у просторијама CSU Leskovac одржана је трибина, поводом 20 година од оснивања Градског дечијег хора "Звездице", на тему "Педагошко и уметничко мапирање".
Медијатори трибине биле су: ма Милица Јовановић, ма Неда Николић и др Јелена Цветковић Црвеница.
Ова активност одржана је у оквиру фестивала ЛЕДАМУС - Лесковачки дани музике.
 
У четвртак,23. јуна 2022. године, у Центру за стручно усавршавање у образовању одржано је предавање на тему „Видовдан између историје и предања".
Основни циљ предавања био је афирмација историје као науке, значаја Видовдана кроз историју, као и промоција Филозофског факултета у Нишу.
Предавање је водио професор Ђорђе Ђекић, Департман за историју Филозофског факултета Универзитета у Нишу.
Теме којима се аутор бавио биле су веома разнородне и обухватале су период од раног средњег века до ХХ века.

Самоповређивање је проблем који забрињава како просветне раднике и стручњаке који су у контакту са адолесцентима, тако и њихове ближње.
Зато смо у сарадњи са Центром „Психонега“ из Ниша реализовали предавање на тему „Од рањене душе до рањеног тела - самоповређивање код адолесцената".
На ову тему говорио је наш дугогодишњи сарадник Стеван Станојевић, КБТ и Схема терапеут под супервизијом.
 

У уторак 7. јуна је у Центру за стручно усавршавање у образовању одржана трибина на којој је  представљен Фестивал „Рапевани мостови“. Овај хорски фестивал део је програма који се ове године реализује у Новом Саду који је ове 2022. године Европска престоница културе. На промоцији Фестивала говорила је др Тамара Адамов Петијевић , диригент, уметнички директор "Распеваних мостова" и председник Српске хорске асоцијације.

Центар за стручно усавршавање у образовању у сарадњи са Центром за едукацију и говорно-језичку стимулацију „Лого Арт“ Београд 28. маја 2022. године организовао је обуку на тему „Да ли је дислексија прилика и/или препрека“.

Програм обуке акредитован је од стране Здравственог савета Србије за педагоге, психологе, социјалне раднике, дефектологе, васпитаче, учитеље, наставнике. 

Реализатор обуке била је Александра Милошевић, мастер дефектолог,  реедукатор психомоторике.